Suzana Cornelia Gheorghe, un artist pentru viitor

23 septembrie 2013 la 13:02
Galeria Atelier a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Bucureşti din strada Pop de Băseşti nr. 37, proaspăt renovată, găzduieşte în aceste zile expoziţia de debut a tinerei pictoriţe Suzana Cornelia Gheorghe, un talent remarcabil.
De la peisaje şi naturi statice, trecând prin interpretări subiective ale decorativului, până la reprezentări onirice sau din zona inefabilului, Suzana Cornelia Gheorghe se dovedeşte, încă de la începutul drumului său, un artist plin de substanţă, exuberant şi deopotrivă introvertit,cu reflecţii psihologice asupra existentei umane, cu mesaje încifrate în desen şi culoare. Lucrările semnate Suzana Cornelia Gheorghe denotă o ştiinţă a compoziţiei, proporţia şi ritmul fiind dublate de armonia cromatică ce generează o emoţie vie, capabilă să vindece sufletul definitiv.
Pictoriţa trăieşte momentul creaţiei la vedere, căutarea modalităţii de expresie se află mereu sub imperiul curiozităţii proprii şi a unei experienţe directe. Din acest punct de vedere, nu o putem încadra uşor într-o tendinţă sau alta, Suzana Cornelia Gheorghe fiind într-o continuă introspecţie, o aprofundare a fenomenelor propriei conştiinţe. Spiritul său este îmblânzit de o oarecare nostalgie, care se regăseşte în lucrările sale, o tentaţie ludică a romantismului juvenil.
Deşi se află la prima sa expoziţie personală, cele 35de lucrări, cu teme diferite, sunt coerente din punct de vedere cromatic, se observă un limbaj propriu, expresie a personalităţiisale creatoare.
Absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Plastice din Bucureşti în anul 2007, Suzana Cornelia Gheorghe, născută in Bucureşti în anul 1987, excelează printr-un realism magic din care deducem propriul ei univers. Temele picturalităţii sale vin din natură, dar şi din imaginaţia-i debordantă. Cu toate că este foarte tânără, în tot ceea ce face există o poezie profundă.
Mult succes în lumea artelor frumoase!

Petre CHIREA